Welkom

Over Pauline

Laat ik mij even voorstellen: Mijn naam is Pauline Brok. Ik ben geboren in Haarlem en woonachtig in Zwolle.

De liefde voor het koken en lekker eten werd mij vanuit mijn ouderlijk huis met de paplepel ingegeven. Als klein meisje stond ik al op een stoel aan het aanrecht om tijdens het koken te kijken en mee te helpen en misschien nog wel belangrijker: te proeven!

Een 4-jarige HBO- studie Diëtetiek in Amsterdam legde de stevige basis voor praktische en theoretische kennis op het gebied van voeding en koken.
Daarna werkte ik als diëtist in twee verzorgingshuizen en als stewardess bij de KLM.
Vervolgens woonde ik een groot aantal jaren in het Midden Oosten, Azië en Zuid- Amerika. Daar leerde ik werken met lokale ingrediënten en werd de liefde voor het koken alleen nog maar meer aangewakkerd...
Bij terugkeer in Nederland begon ik met veel plezier professioneel te koken voor grote groepen gasten.

In 2009 realiseerde ik mij dat ik op culinair gebied weer heel graag bij wilde leren, het liefst op een niveau waarbij veel aandacht aan finesse en verfijning werd geschonken. Die kans werd mij geboden door patron/ chef Jilt Cazemier van het met een Michelin- ster bekroonde restaurant 'De Vlindertuin', te Zuidlaren.
Het werd een jaar om nooit te vergeten. De liefde voor het koken en de aandacht en eerbied voor mooie ingrediënten en gerechten die ik daar tegenkwam, gaven mij een gevoel van thuiskomen!
Als klap op de vuurpijl won ik een kookwedstrijd van de 'Alliance Gastronomique' in de categorie voorgerechten.

Toegerust met zó veel extra kennis en kookervaring durfde ik in Juni 2010 mijn eigen bedrijf PAULINE KOOKT! te beginnen.

Wat PAULINE KOOKT! voor u kan verzorgen leest u op de volgende pagina's.
Misschien tot ziens bij een lunch, diner of workshop van: PAULINE KOOKT!